Afyonkarahisar

Kent Müzesi Projesi

17:11 24 Mart 2016
Kent Müzesi Projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Kent Müzesi projesi için protokol imzalandı.

AKÜ Rektörlük Senato Salonunda yapılan protokol imza töreninde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kent müzesi kavramının son yıllarda popüler olduğunu ve halk tarafından da takdir topladığı için birçok ilin bu tip çalışmaları gerçekleştirdiğini belirtti.

Üniversiteden büyük destek gördüklerini ve Afyonkarahisar halkının da kurulacak Kent Müzesi'ne desteğinin başladığını söyleyen Çoban, şöyle devam etti:

"Halktan bağış noktasında güzel bir tepki var. Vatandaşlar müzede sergilenebilecek eserlerini belediyemize bağışlamaya başladı. Bununla beraber üniversiteden de bu konuda destek istemiştik. Bu desteği isterken ilgi ve alakanın bu denli fazla olacağını da düşünememiştik. Bizim beklediğimizden de fazla katkı sunuyor üniversite. Bu açıdan çok mutlu olduk ve şehir adına da teşekkür ediyoruz."

AKÜ Rektörü Mustafa Solak da üniversite olarak kentin sosyal hayatına katkıda bulunmaya özen gösterdiklerini, bir çok kurum ile birlikte çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, kent müzesinin Afyonkarahisar için güzel bir proje olacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Rektör Mustafa Solak tarafından Kent Müzesi için yürütülecek ortak projeler konusunda protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.