Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da keçe sergisi açıldı

15:34 25 Mart 2016
Afyonkarahisar’da keçe sergisi açıldı

Afyonkarahisar’da keçe sanatı ile uğraşan TOPAKEV Sanat Grubu tarafından Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’nde keçe sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, 2. Masal Günleri etkinliği kapsamında açılan serginin 1 Nisan’a kadar açık kalacağını söyledi.

"Benim dışımda Ülkü Küçükkurt, Belkıs Özkara, Dilek Lökçü Yılmaz, Şükran Ercan, Zeynep Gürman, Kübra Şensoy ve Havva Emeksiz’in sergimizde eserleri var" diyen Yalçınkaya, "Geçmişte bize anlatılan masalları gelecek kuşaklara aktarmak son derece önemli diye düşünüyorum. Bizler anneannelerimizden, babaannelerimizden, dedelerimizden masallar dinleyerek büyüdük. Masallar sadece çocuklara yönelik değildir. Her yaştan insan masal dinlemeyi sever" dedi.

Halk kültürümüzün önemli bir ögesi olan masalları, yine kültürümüzün bir parçası olan keçeyle yorumladıklarını aktaran Yalçınkaya, keçenin serbest tekniğiyle oluşturulan sergide Afyonkarahisar’da sık anlatılan 10 masalın olduğu eserlerin yer aldığını aktardı.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Kamil Kırcıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve sanatseverler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.