Afyonkarahisar

Diksiyon kursunda neşeli anlar yaşandı

15:04 05 Nisan 2016
Diksiyon kursunda neşeli anlar yaşandı

Dernek Başkanı Ahmet Atacan, 64 saatlik diksiyon kursunun renkli ve neşeli geçmesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi örencilerinin katkısının olduğunu söyledi.

Topluma hizmet dersi kapsamında Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nde düzenlenen diksiyon kursuna katılan üniversite öğrencileri ve görme engelli kursiyerlerin tekerleme söylemeleri esnasında neşeli anlar yaşandı.

Üniversite öğrencilerinin, faaliyetlerinde her zaman destek verdiklerini belirten Atacan, "Sağ olsunlar bütün etkinliklerimize katılıyorlar. Bazen zor anlarımız oluyor. Üniversite öğrencilerimiz bu zor anlarda bizimle beraberler. Sınavlara hazırlanan arkadaşlarımıza da yardımcı oluyorlar. Diksiyon kursumuzda da bizimle beraberdiler. Tekerlemeleriyle bizlere yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan ise diksiyon dersinde yaşanan renkli anların kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Eğitim Fakültesi öğrencisi Tuğba Özdemir, topluma hizmet dersleri kapsamında Altınokta Körler Derneği'nde düzenlenen her türlü etkinliğe katıldıklarını belirtti.

Derneğin birer gönüllüsü olduklarına dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki haftadır görme engellilerle diksiyon kursuna katılıyoruz. Onlarla biz de hocamızdan güzel şeyler öğrendik. Yazılı metinlerin söylenmesi konusunda suflör olduk. Özellikle tekerlemeler bölümünde onlarla biz de söyledik. Elimizden geldiğince yardımcı olduk. İlk başta tekerlemelerde biz de zorlandık. Sonradan söyleye söyleye kendimizi geliştirdik. Çok renkli ve neşeli anlar yaşadık, eğlendik. Derneğin diğer etkinliklerine katılmaya devam edeceğim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.