Afyonkarahisar

Dinar'dan kısa kısa

12:46 16 Mayıs 2016
Dinar'dan kısa kısa

Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Doğan Çakır tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçede kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin spora ilgisinin artırılması, her yaştaki insanların beden ve ruh sağlığını geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik hoşgörü ve dayanışmasına hizmet etmesi amacıyla Kaymakamlık Bahar Kupası Voleybol Turnuvası başladı.

Turnuvanın hakemliğini beden eğitimi öğretmenleri Muhammet Keskin, Yakup Topçam ve Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Doğan Çakır'ın yaptığı maçlar birbirinden güzel çekişmeli geçiyor.

Grup maçları sonunda Toki Spor, Müftülük Spor, Haydarlı İlkokulu öğretmenleri ve 112 Acil Yardım Takımları yarı finale kaldı.

Final maçlarının 17 Mayıs saat 17.00’de yapılacağı bildirildi.

- Gençlik Haftası

Dinar ilçesinde Gençlik Haftası, Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğüne ait çelengin sunulmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Doğan Çakır yaptığı konuşmada, gençlerin sosyal kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmak, kendini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmesi, sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Gençlik Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Gençlik Haftası dolayısıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gençler arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye giren takım, sporcu ve öğrencilere Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ödüllerinin verileceği belirtildi.

- AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya, Dinar'da

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar ve bölgesinde bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Özkaya, ilk olarak Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş ve belde halkıyla görüştü.

Daha sonra Tatarlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimi'ne giden Özkaya, daha sonra Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel'i ziyaret ederek babasının vefatı için başsağlığı diledi.

Dombay ovasında bulunan bazı köyleri de gezen Özkaya, Cumhuriyet Köyü, Uluköy ve Çayüstü köyünde bulunan ve temelleri atılan cami inşaatı ile sulama göleti projesini yerinde inceledi.

Dinar'ın Fatih mahallesinde bulunan TOKİ evlerinin bulunduğu yerde temelleri atılan 15 derslikli İmam Hatip Ortaokulu inşaatını da teşkilatıyla birlikte inceleyen Özkaya, Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, yönetim kurulu üyeleri, Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy ile birlikte yapımı devam eden yeni Dinar Devlet Hastanesi inşaatını gezdi.

Özkaya, son olarak Evciler'e bağlı Gökçek ilçesinden olan ve 10 Şubat tarihinde Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz'ün babaevini ve Dinar'a bağlı Yüksel, Duman ve Yeşilhöyük köylerini ziyaret etti.

Yeni Dinar Devlet Hastanesi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan Özkaya, hastane inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Özkaya, "Bildiğiniz üzere yeni hastanemiz mevcut hastanemizin üç katı büyüklüğünde. Yeni hastanemizin hasta odaları birer ve ikişer kişilik olacak. Çok daha rahat ve geniş bir ortamda sağlık hizmeti vatandaşlarımıza sunulacak." dedi.

Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy ise hastanenin B sınıfı hastane olması yönünde çalışmalarına devam ettiğini, B sınıfı olunması halinde tamamen bölgesel hastane gibi hizmet verilip sevk alan bir hastane konuma geçebileceklerini belirtti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.