Afyonkarahisar

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına hazır

15:40 07 Haziran 2016
Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına hazır

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cengiz Topel İlkokulunda yangın eğitimi düzenlendi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar'ın verdiği eğitimde, orman yangınlarına müdahale, arazöz ve ilk müdahale aracı ile yangına müdahale edilmesi, koruyucu malzemeler ve pompa kullanımı konularında yangın işçilerine bilgi verildi.

Eğitim sonrası bir açıklama yapan Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, amaçlarının orman yangınlarının çıkmasına ve yayılmasına mani olmak için her türlü fiziki ve beşeri tedbiri almak olduğunu söyledi.

Maraş, "Bu tatbikatlarla orman yangınlarıyla mücadele tekniklerini güçlendirmek, orman yangınlarına müdahale tekniklerini geliştirmek, yangına müdahale sürelerini kısaltarak yangın zararlarını en aza indirmektir. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz." dedi.

Eğitime, Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Dinar Orman İşletme Şefi Yiğit Şimşek Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde görevli yangın uzmanı mühendisler ve makine mühendisi, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, mühendisler ve yangın işçileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.