Afyonkarahisar

Yaralı kızıl geyik yavrusu tedavi altına alındı

17:23 24 Haziran 2016
Yaralı kızıl geyik yavrusu tedavi altına alındı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi kırsalında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yavru kızıl geyik, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kırsal alanda vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru geyik, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Ekipler tarafından AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesine getirilen 3-4 aylık olduğu tahmin edilen yavru geyik, AKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Volkan Yaprakçı, tarafından muayene edildi.

Yaprakçı, yaptığı açıklamada, röntgeni çekilen hayvanın alt çenesinin ön tarafında kırık olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Yaprakçı, "Yavru geyik, çenesindeki kırık nedeniyle beslenemediği için bitkin düşmüş ve annesinden ayrı kalmış. Büyük ihtimalle vahşi hayvan saldırısına maruz kalmış veya çenesini kayaya ve taşlara çarptığı için kırılmış. Çok küçük olduğu için ameliyat yapamıyoruz. Merkezimizde bakıma aldık. Her gün biberon ile yaklaşık bir litre süt veriyoruz. Gerekli iyileşme ve tedavisi tamamlandıktan sonra bulunduğu bölgeye tekrar salınmasını planlıyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.