Afyonkarahisar

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

14:04 01 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Afyonkarahisar’da BBP il teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

Afyonkarahisar Adliyesi önüne gelen BBP İl Başkanı Cemil Çoker ve beraberindeki partililer, üzerinde ''Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz'' yazılı siyah çelengi adliye binasının kapısına koydu.

Daha sonra basın açıklaması yapan Çoker, terör olaylarının yaşandığı bu günlerde, verilen kararla acılarının ikiye katlandığını söyledi.

2014 yılında da bu dava dosyasına ‘takipsizlik’ kararı verildiğini ancak bu karara itiraz ettiklerini ifade eden Çoker, "O dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış, davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız ve inanıyoruz ki; yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir. Biz inanıyoruz ki; hala bu ülkede vicdanı ile karar verecek adil hakimler de vardır."

Basın açıklamasının ardından partililer, adliye önünden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.