Afyonkarahisar

4 ilde Zafer-İn toplantısı yapıldı

16:13 22 Eylül 2016
4 ilde Zafer-İn toplantısı yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu "Zafer-İn Operasyonu" (TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi) sektörel istişare toplantıları tamamlandı.

Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gerçekleşen toplantılarda KOBİ'lerin işgücü eğitimi ihtiyaçları konusunda öneri ve görüşleri alındı.

Toplantılar 6-7 Eylül'de Manisa'da, 8 Eylül'de Uşak’ta, 9 Eylül'de Afyonkarahisar'da, 20 Eylül'de Kütahya'da yapıldı.

İşletmelerin, sektördeki yenilik ve teknolojik gelişmeler nedeniyle değişen taleplere uyum sağlayabilmesi için insan kaynakları uyum yeteneğini güçlendirmeyi hedefleyen operasyon kapsamında, geçtiğimiz dönemde KOBİ’lerin iş gücü ihtiyaçlarını belirlemek üzere 13 sektör uzmanı tarafından, 600 işveren ve iki bine yakın çalışanla anket yapıldı, anketlerin sonucunda sektörel analizler gerçekleştirildi. Düzenlenen İstişare Toplantıları ile anketler sonucunda belirlenen eğitim ihtiyaçları KOBİ temsilcilerine sunuldu.

Toplantılarda KOBİ temsilcileri ile sektörlerindeki üretim planlaması, kalite yönetimi ve standartizasyon, iş sağlığı ve iş güvenliği, ARGE çalışmaları, kalite yönetimi sistemi kullanım düzeyi, nakit akışı planlamasında yaşanan güçlükler, pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi gibi konular görüşüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.