Afyonkarahisar

Aşklarını "su kabağına" işlediler

11:17 14 Şubat 2017
Aşklarını "su kabağına" işlediler

ARİF YAVUZ - Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezinde Su Kabağı Oymacılığı kursuna katılan 40 yaş üzeri 20 kursiyer, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla aşklarını eserlerinde ölümsüzleştirdi.

Merkezde iki aydır eğitim alan kursiyerler, fotoğraflar ve sevgi cümleleri işleyerek yaptıkları eserlerini, 14 Şubat'ta hayatlarının aşklarına hediye etti.

Kursun eğitmeni Sultan Baykent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü için kursiyerlerle anlamlı bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Baykent, 40 yaş üzerindeki 20 kursiyerin üç aydır aşkı, sevgiyi ve mutluluğu su kabaklarına işlediklerini belirtti.

14 Şubat dolayısıyla bu ayki temalarının sevgi ve aşk olduğunu dile getiren Baykent, şöyle devam etti:

"14 Şubat temalı konseptimizde kursiyerlerimiz tek bir şekle bağlı kalmadı. Konu aynı olmasına rağmen çoğunun çalışması farklıydı. Kimini boncuklayarak, kimini incelterek, kimini de boyayarak çalıştık ve çalışmalarımızı tamamladık. Kursiyerlerin Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı el emeği, göz nuru eserler maddi değerlerinden ziyade manevi değerleri yüksek olan hediyelerdir. İnsanların eşlerine ve sevgililerine karşı hissettikleri duyguları, aşkın ve sadakatin sembolü 'yusufçuğu' eserlerimizde işledik. Kursiyerlerimiz kalplerinde hissettiklerini, parmaklarındaki sevgi dokunuşlarıyla su kabaklarına aktardılar ve sonuç mutluluktu. Dilerim ki severek, sevilerek, sevdiklerimizle hep beraber olalım. Kalbimizdeki sevgi ve aşk kıvılcımlarını büyütüp, sevgiyi tüm dünyaya yayalım."

Baykent, kursta yaş sınırlaması olmadığını, 7'den 70'e herkesin bu sanatı öğrenebileceğini ifade ederek, çok iyi işler çıkaran kursiyerlerin dışarıdan sipariş de aldığını aktardı.

- "Manevi değeri olan bir hediye vermek istedik"

Emekli öğretmen Alper Kürşat Kurtcebe (67) de su kabağının işlenmiş hale gelinceye kadar her türlü tekniği kullanarak iki aylık sürede oymacılığı öğrendiklerini anlattı.

Sevgililer Günü için anlamlı birer hediye hazırlamak istediklerini vurgulayan Kurtcebe, "Aslında eşlerimize sunabileceğimiz el emeği, göz nuru bir şey olsun istedik. Muhakkak ki çarşıdan birtakım hediyeler, kuyumcudan maddi değeri yüksek yüzük, kolye alabiliyoruz ama bu sefer kendi yaptığımız, manevi değeri olan bir hediye vermek istedik. Ben içerisinde kalp şekillerinin çoklukla olduğu bir eser yapmaya çalıştım." diye konuştu.

- Su kabağına kalpli motifler işledi

Kursiyerlerden Hatice Taşkın da eşine kalbinin onda olduğunu göstermek için su kabağına kalpli motifler işlediğine işaret etti.

Taşkın, daha önce birbirlerine satın alınmış hediyeler verdiklerine dikkati çekerek, "Yaptığımız eserlerde duygu ve el emeği var. Ben su kabağını evimde yetiştirdim. Ektim, büyüttüm ve kuruttum. Her aşamasını gördüm. Sonucu da gerçekten çok güzel oldu. Duygumu katarak hazırladığım hediyemi eşime hediye ettim, çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.