Afyonkarahisar

Hocalı katliamının 25. yılı

16:51 27 Şubat 2017
Hocalı katliamının 25. yılı

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) okuyan Türk ve Azerbaycanlı öğrenciler, Hocalı katliamı için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

AKÜ Barış Manço Konser alanda toplanan öğrenciler adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Osman Yıldız, 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'da yapılan katliamı asla unutmayacaklarını söyledi.

Hocalı'da sivil halka karşı Ermeniler'in tam anlamıyla bir katliam yaptığını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Hocalı'nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve bin 275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmıştır. Gözleri oyularak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. İnsanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerimizin birçoğunun cesetleri yakılmıştır."

Gözlerini bu zalimlerin yaptıklarına kapatan, kulaklarını masum insanların çığlığına tıkayan terör hamilerine de hiçbir zaman geçit verilmeyeceğini belirten Yıldız, "21. yüzyılın 'çağdaş' dünyası halen Hocalı katliamına sessiz kalmakta, görmezden gelmektedir. Türk'ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Buradan da bu soykırımı unutmayacağımızı en yüksek sesimizle haykırıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.