Afyonkarahisar

Halk oylamasına doğru

16:10 04 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Avrupa'nın Türkiye'de yapılmak istenen anayasa değişikliğini kendileri için tehdit olarak algıladığını söyledi.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özkaya, referandum süreci içinde Afyonkarahisar'ın büyük bir bölümünü gezdiğini belirterek, halka hizmetin AK Parti iktidarı ile geleceğine inancının tam olduğunu söyledi.

CHP'nin yapılan hizmetleri eleştirmekten ileriye gitmediğini ifade eden Özkaya, Avrupa'nın ve dünyanın Türkiye'de anayasa değişikliği olmaması için çaba gösterdiğini ifade etti.

Anayasa değişikliği sürecinin ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özkaya, şunları kaydetti:

"Bütün Avrupa sanki kendi ülkesinin anayasası değişiyormuş sanıyor. Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre, İsveç, Norveç ve ABD'nin bir kısım derin güçleri hepsi birden 'hayır' verin diye gayret sarf ediyor. 'Evet' için çalışma yapmak isteyen bakanlarımız ve milletvekillerimizi ülkelerine almıyorlar. Bir taraftan da Türkiye'den kaçan vatan hainlerini o bölgedeki terör örgütü üyelerine devlet yardımını sağlayarak devletin araçlarının televizyonlarını imkan tanıyarak açık propaganda yapmalarına fırsat veriyorlar. Bu ne demektir Avrupa, ülkemizin yönetimindeki bu değişikliğini kendisi açısından ciddi tehdit olarak algılıyor. Bunun başka bir izahı, kolay bir kabulü yok. Milletimiz ve bunu ciddi manada fark etmiş durumda."

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de halk oylaması ile önü tıkanmış sistemin önünün açılacağı yeni sistemin hayata geçeceğini kaydetti

Yurdunuseven, "Yeni bir sisteme geçeceğiz inşallah. Kesinlikle bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Burada tamamen bir sistem değişikliği söz konusu. Şu anda tıkanmış olan sistemin önünü açmak ve hızlı karar mekanizmasını işlenmesi için yapılacak bir halk oylaması olacak. İnşallah geçecek bu anayasa değişikliği bize kapalı sisteminin önünü tıkayan sisteminin bürokratik oligarşinin önünü açacağız. Artık yönetimde yüzde 50 artı 1 alan bir aday cumhurbaşkanı olacağı için koalisyon ihtimali bundan sonra olmayacak." diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'da, kentin altyapısı ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.