Afyonkarahisar

Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü

16:26 09 Nisan 2017
Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özkal, mesajında, Türk polisinin vatanı, milleti, bayrağı için canını hiçe sayarak görev yaptığını belirtti.

Terörle başarıyla mücadele eden polislerin Türkiye'nin sigortası olduğunu ifade eden Özkal, şunları kaydetti:

"Ülkemizin güven ve istikrarının, halkımızın refah ve huzurunun korunmasında en büyük güvencelerimizden biri olan Türk polis teşkilatı, kuruluşundan bu yana 'güven' kelimesiyle özdeş oldu. Polislerimiz, 172 yıllık bilgi ve birikimle kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi görevlerini büyük başarıyla yerine getirmektedirler. Sadece asayiş olaylarında değil, vatandaşımızın her ihtiyaç anında aradığı, kendisine en yakın gördüğü polisimiz; gerektiğinde kimsesizlerin kimsesi olmaktadır."

15 Temmuz'da FETÖ mensubu teröristlerin ilk saldırdığı yerlerden birinin Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı olduğuna işaret eden Özkal, 15 Temmuz’un önlenmesinde vatansever polislerin büyük rol üstlendiğini aktardı.

Polis ve TSK'nın FETÖ üyelerinden temizlenmesi sonrası, terörle mücadelenin daha başarıyla yürütüldüğünü dile getiren Özkal, şunları ifade etti:

"15 Temmuz ihaneti sonrası devletimiz içindeki hainlerden arınırken, ülkemiz tüm terör örgütlerinin hedefi haline geldi. İçindeki hainlerin temizlenmesi sonrası terör örgütleri de özellikle polisimizi hedef seçmeye başladı. Aziz Türk milletini terörle yıldıramayacağını anlayamayan korkaklar, kahraman polisimizin cesareti ve fedakarlığı karşısında yok olup gidecektir. Fethi Sekin ve Ömer Halisdemir gibi fedakar kahramanları her zaman yetiştirmiş ve her zaman yetiştirecek olan Türk milleti, aziz şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.