Afyonkarahisar

Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin başarısı

11:46 27 Mayıs 2017
Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin başarısı

Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İstanbul'da yapılan "8. Arapça Yarışmaları"nda çocuk şarkıları kategorisinde birinci oldu.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Alaattin Yılmaz, 22 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye ve Uluslararası finallerde Afyonkarahisar'ı, okulun öğrencileri Samet Yüksel, Bedia Sena Ertürk, Esra Özdemir, Müfide Esra Ekici'nin Arapça çocuk şarkıları kategorisinde temsil ettiğini söyledi.

İstanbul'da bu yıl sekizincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi, 919 İmam Hatip Ortaokulu, 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi ile 14 Arapça Proje Okulunun başvurduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Elemelere yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda öğrenciler, liseler arasında Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma; İmam Hatip ortaokullarında Arapça şiir, hikaye canlandırma ve çocuk şarkıları kategorilerinde ter dökerken, Arapça Hat/Kaligrafi yarışmasında ise 103 eser yarıştı. Türkiye'nin önde gelen 30'u aşkın akademisyenin jüriliğini yaptığı 8. Arapça Yarışmalarına Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün ve Filistin'den akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve dil uzmanları da katıldı.

Daha önce 6. Arapça Yarışmaları Finallerine katılma başarısı gösteren ilimiz merkezde bulunan Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk Şarkıları alanında rakiplerini geride bırakarak 2017 yılı Türkiye Birinciliğini elde etti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.