Afyonkarahisar

Afyonkarahisar stadyumunun adı değişti

10:29 30 Mayıs 2017
Afyonkarahisar stadyumunun adı değişti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu yıl Süper Toto 2. Lige yükselen Afjet Afyonspor'un da maçlarını oynadığı şehir stadyumunun adının "Kocatepe Stadyumu" olarak değiştirildiğini söyledi.

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen, stadyumlardan Arena isminin çıkarılmasını büyük bir hassasiyet ve memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Türkçe'ye uygun isimler verilmesinden yana olduğunu belirten Çoban, "Afyonkarahisar'da da malum çok güzel bir stadyum yapıldı. 15 bin kişi kapasiteli, altında bin araçlık kapalı otoparkı bulunan muhteşem bir stadyum var. Bazı yerlerde bu stadyumun adının 'Afyon Arena' olarak kullanıldığına yönelik duyumlar aldık. Ancak stadyumun açıldığı 2013 yılından beri hiçbir zaman ne belediyemiz, ne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ne de bakanlıklarımız hiçbir yerde arena tabirini kullanmadı. Bizim stadımızın adının hiçbir yerinde arena bölümü yoktu, hiç olmadı. Olmayan bir şeyin değiştirilmesi de söz konusu olamaz." dedi.

Kendilerinin de stadyumun adını 4 ay önce değiştirme kararı aldıklarını aktaran Başkan Çoban, "Bu konuda CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan da "Kocatepe Stadyumu" olarak teklifte bulunmuşlar. Bu konuda onlarla aynı düşüncede olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.