Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

12:01 13 Haziran 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sandıklı Belediyesi ve Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş arasında imzalanan bağlantı anlaşması ile Sandıklı Kapalı Pazaryeri'ne kurulacak olan enerji santrali yaklaşık 630 kilowatt güç üretecek.

Türkiye'de güneş ışığından faydalanma açısından en verimli şehirlerin arasında gelen Sandıklı ilçesine kurulacak olan Güneş Enerji Santralleri (GES) ile elektrik ihtiyacının hepsini kendisi üreten ilk belediye olma ilerliyor.

Sandıklı Belediyesi tarihinde olmayan projelere imza atan Belediye Başkanı Mustafa Çöl yine bir ilki vatandaşlara hediye etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Çöl, "Belediyemizin elektrik ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak olan GES projemiz onaylandı. Bölgede ilk olan çalışmamızı Sandıklı kapalı pazar yeri üzerinde inşa edeceğiz. Belediyemizin kalan enerji ihtiyacı için başvurumuz gerçekleşmiş olup inşallah Enerjisinin tamamını kendisi üreten ilk belediye olacağız. Sandıklı'ya hayırlı olsun" dedi.

- Dinar'da Kur'an kursu

Dinar ilçesinde ve köylerinde bulunan 101 camide Kur'an-ı Kerim kursları başladı.

18 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek olan kurslarla ilgili bilgiler veren Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Kuran kurslarındaki amacın, dini bilgiler çerçevesinde itikat, ibadet ve ahlak konularında öğrencileri eğitmek olduğunu, bunun dışında ise kutsal değerler çerçevesinde camiyi sevdirmek ve arkadaşlık ruhu oluşturmak olduğunu söyledi.

Sevgi ve saygı çerçevesinde öğrencileri eğittiklerini kaydeden Müftü Yaşar şöyle konuştu:

"Kurslarımızdaki hedeflerimiz arasında milli kültürümüzle ilgili çocuklarımıza gereken bilgi ve bilinç konusunda bilgi aktarımı yapmak istiyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle çocuklarımıza ramazanın nasıl bir ibadet ayı olduğu konusunda da bilgiler veriyoruz. Camiye gelen çocuklarımızı ayrıca dini mekanlarımızın tanıtımı konularında bilgi verilmektedir. Yaz Kuran kursları da öncelikle namaz kılarken okunan sureler ve dualar öğretilmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hayatından örnekler vererek daha çok sevdirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca bunların yanında Allah’ın varlığı, ahretin varlığı ve hayatın gayesi gibi temel konuları da öğrencilerimize öğretiyoruz."

- İtfaiye kırlangıç kurtardı

Sandıklı İlçesi Çay Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde bir evin çatısında ipe ayakları dolaşan kırlangıç, Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sabah saatlerinde bir evin çatısında kırlangıçın ipe dolaşarak çırpındığını fark eden çevredeki esnaflar durumu itfaiyeye haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri itfaiye merdiveni ile çatıya ulaşarak kırlangıçı dolaştığı ipten kurtardı.

İtfaiye eri kurtardığı kırlangıç'ı evin çatısına bıraktı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.