Afyonkarahisar

Keçeden tişört ve şapka yapıyorlar

10:16 29 Haziran 2017
Keçeden tişört ve şapka yapıyorlar

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki halk eğitim merkezinde açılan kursa katılan kadınların, keçeden yaptıkları tişört, şapka, çanta gibi ürünler oldukça ilgi çekiyor.

İscehisar'da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan keçe işlemeciliği kursuna katılan 17 kadın kursiyer, unutulmaya yüz tutan Türk el sanatı keçe işlemeciliği sanatını öğreniyor.

Kursiyerlerin, keçeden yaptıkları tişört, şapka, çanta ve telefon kılıfı gibi ürünler, görenlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Kurs öğretmeni Hatice Uğursal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursta unutulmaya yüz tutmuş keçe işlemeciliği sanatının inceliklerini öğretmeye çalıştıklarını belirtti.

Kursun İŞ-KUR destekli olduğunu anlatan Uğursal, "İnsanlar sadece dağda, çobanların sırtında değil artık evlerinde de doğal bir şeyler görmek istiyor" diye konuştu.

Kursiyer Havva Kanık da kursta şapka, fular, tişört, telefon kılıfı gibi çok çeşitli ürünler yaptıklarını dile getirerek, "Yaptığımız ürünleri gören arkadaşlarımız, akrabalarımız, şaşkınlıklarını hayranlıklarını gizleyemiyor. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.