Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, piknik alanı açıldı

17:06 01 Ağustos 2017
Afyonkarahisar'da, piknik alanı açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde yapımı tamamlanan Atatürk Ormanı Mesire ve Piknik Alanı düzenlenen törenle açıldı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kent Ormanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, alanın Afyonkarahisar'a kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dağların işlenerek insanların kullanımına hazır hale getirildiği bir esere dönüştürüldüğünü ifade eden Tutulmaz, şunları söyledi:

"Bu güzel eser zafer topraklarıyla eş değer olan Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamıza vesile olmuştur. Samsun, Çanakkale Atatürk'ü anmada ne kadar önemli ise, Afyonkarahisar'da aynı şekilde önemlidir. Atatürk'ün anılmasına vesile olduğu için bu etkinliği önemsiyorum. Bunun yanında kurumlar arası işbirliğinin önemli bir göstergesi olmuştur. Atatürkçü Düşünce Derneği ile Belediye Başkanlığımız ortaklaşa güzel bir hizmete ev sahipliği yapmışlardır."

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Atatürk’ün birleştirici bir değer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün, Afyonkarahisarımız için, bir güzel esere kavuşma günü değil aynı zamanda bir olmanın beraber olmanın ve ortak paydalarda buluşarak, vatanımızı, bayrağımızı ülkemizi sahiplenmenin ortaya çıktığı bir gün olarak değerlendiriyorum. Atatürk Hatıra Ormanı, Mesire ve Piknik alanın toplam 120 bin metrekare üzerinde inşa edildi. Oluşturulan orman için belediye park ve bahçeler müdürlüğündeki görevlilerin özenle yetiştirdiği 2 ile 4 metre boyundaki 4 bin 500 ağaç dikildi."

Yapılan konuşmaların ardından davetliler hep birlikte Atatürk Ormanı Mesire ve Piknik alanını gezdi.

Açılışa katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Çengiz, dernek yönetim kurulu üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.