Afyonkarahisar

Yemenli öğrencilerden Türkiye’ye teşekkür

12:59 04 Ağustos 2017
Yemenli öğrencilerden Türkiye’ye teşekkür

Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim gören Yemenli öğrencilerin kurduğu Yemenli Öğrenciler Derneği, Türkiye’nin Yemen’e yaptığı yardım ve verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Dernek Basın Sözcüsü Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi Abobakr Alsagheer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Yemenlilerin kalbinde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Alsagheer, Yemen halkının Türkiye'yi dünyadaki halkların dostu ve ezilenlerin savunucusu olarak görmekte olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yemen ile Türkiye'nin 600 yılı aşkın bir ortak tarihi var. Türkiye açlıktan ve hastalıktan ağlayan halkımızın çağrısını duydu, sırtını geri çevirmedi ve onlara gıda ve ilaç gemisi gönderdi. Yemen için 'Umudu ol' kampanyası başlatan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a, Yemen'e yardımda bulunan tüm dernek ve Türk halkına teşekkür ederiz. Türkiye'nin 'dost kara günde belli olur' ata sözünü tam anlamıyla yerine getirdiğine ve Yemen halkının en iyi dostu olduğuna tanıklık etmekteyiz. Zor zamanlarda yanımızda duranlara ve bize yardım edenlere vefakar kalacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.