Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

11:11 09 Ağustos 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Dinar ilçesinde bütün camilerde çocuklara ve gençlere yönelik yaz Kur'an kurslarının devam ettiği bildirildi.

Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursların 18 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda da camilerde İmam Hatipler tarafından yaz Kur'an kurslarının verileceğini belirten Yaşar, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza kendi kültürümüzü anlatmak istiyoruz. Yine dini mekanlarımızın tanıtımını da yapıyoruz. Yaz Kur'an kurslarında öncelikle namaz kılarken okunan sureler ve dualar öğretilmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından örnekler vererek daha çok sevdirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca bunların yanında Allah'ın varlığı, ahretin varlığı ve hayatın gayesi gibi temel konuları da öğrencilerimize öğretiyoruz."

- Çöl'den Yaz Spor Okullarına ziyaret

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Halk Eğitim Merkezi, Sandıklı Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve belediye tarafından açılan Yaz Spor Okullarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Çöl, ilçede sporcuların gelişmesinde yaz kurslarının önemli rolü bulunduğunu belirterek, "Sandıklı'da sporun ve sporcunun gelişmesindeki katkılarından dolayı başta Sandıklı Gençlik Spor İlçe Müdürümüz Abdullah Ender Erdoğmuş olmak üzere Hakan Yalçın, Fırat Kızılkaya, Muhsin Çimentepe ve İbrahim Çankaya'ya değişik branşlarda göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.