Afyonkarahisar

"MİT tırları doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayıdır"

13:56 23 Ağustos 2017
"MİT tırları doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayıdır"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, MİT tırları olayının doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayı olduğunu söyledi.

Özkaya, bir termal otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelindeki FETÖ davalarında soruşturmaların önemli bir bölümünün tamamlandığını dile getirdi.

Ülke olarak tanımlanması zor, ilginç bir haşhaşi yapılanmayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Özkaya, "Adamlar, her türlü suçu işlemiş, insanları katletmiş, insanların çiğnenmesi emrini vermiş adam, hiçbir şey olmamış gibi, hiçbir vicdan azabı duymadan, utanmadan sıkılmadan, yalan söylemeye, bizim aklımızla alay etmeye, bizi enayi yerine koymaya devam ediyor." dedi.

"Dünyanın hangi ülkesinde bir ülkenin kendi vatandaşını korumakla görevli bir kuvvet, kendi vatandaşına bomba atarak, onların üzerinden tankla geçerek, savunma yapar, tedbir alır." diyen Özkaya, şunları kaydetti:

"Bunlar bizim aklımızla alay ediyor. Ama kendileri için ağırlaştırılacak sonuçtan habersiz olarak bekliyorlar. Ömür boyu müebbet hapis cezasını alıp ceza evlerinde kalacakları günler çok uzak değil. Mahkemeler hızla yürüyor. Onlar da bu ağır cezaları alacaklar. Hep beraber Türk adaletinin vereceği kararı bekliyoruz. Bu yılın sonuna doğru bir kısım kararların verileceğini düşünüyorum."

- "MİT tırları olayı vatana ihanet ve casusluk olayıdır"

Enis Berberoğlunun tutuklanmasının ardından en çok konuşulan konunun MİT tırları olayı olduğunu dile getiren Özkaya, "MİT tırları doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayıdır. Bu suçu, bu fiili her kim işlediyse, işlesin bu suçun sanığı olacaktır. Kim bunu yapmışsa Ahmet, Mehmet olması önemli değil." dedi.

Özkaya, şöyle devam etti:

"Bir ülke kendi milli güvenliği için, kendi ulusal sınırları için, devletinin egemenlik hakları için, her türlü tedbiri alma hak ve yetkisine sahiptir. Bakın bugün Amerika Birleşik Devletleri, bin tırı geçti, terör örgütü PYD'ye verdiği silah. PYD'ye silah gönderenlere tek kelime etmeyenler, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli egemenliğini, egemenlik haklarını korumak, kendi vatandaşlarının, bölgedeki gönüldaşlarının, soydaşlarının menfaatlerini korumak için yapmış olduğu yardımları bütün dünyaya deşifre etmek için gayret sarf etmesi, Türk devleti yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışanlar, bu devletin vatandaşı, bu milletin evladı olamaz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.