Afyonkarahisar

Büyük Taarruz'un 95. yıl dönümü

14:09 26 Ağustos 2017
Büyük Taarruz'un 95. yıl dönümü

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe'deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda tören yapıldı.

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Özdemir Şan, törende yaptığı konuşmada, düşman ordusunun 30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği savaşta tamamen yok edildiğini veya askerlerin esir alındığını söyledi.

Ardından Mustafa Kemal Paşa'nın "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri" emrini burada verdiğini belirten Şan, savaşın daha sonra "Başkomutanlık Meydan Muhaberesi" adını aldığını ifade etti.

Vatanın gelişigüzel bir toprak parçası olmadığını vurgulayan Şan, şunları kaydetti:

"Vatan, baştan sona fethedilmiş, her bir karışı mübarek şehit kanıyla sulanmış, ortak kültür ve değerlerimizin yaşadığı topraktır. Türkiye Cumhuriyeti ve üzerinde huzurla yaşadığımız, kahraman atalarımızın emaneti olan bu vatan, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde emsalsiz fedakarlık ve mücadelelerle kazanılmıştır. Türk milleti ve ordusu, koşullar ne olursa olsun, bir bütün olarak, aziz vatanımıza göz dikenleri daima yok edecek, bizlere emanet edilen bu vatanı ve bırakılan mirası, tüm değerlerin üzerinde tutarak, kanı ve canı pahasına, tarihine yakışır bir şan ve şerefle daima koruyacaktır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve necip Türk milleti, dünya durdukça var olacaktır."

Daha sonra Tank Kurmay Yarbay İbrahim Yılmaz, muharebe alanında katılımcılara Büyük Taarruz'da yaşananları anlattı.

Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ne çelenk bıraktı.

Törene, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, bazı milletvekilleri, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.