Afyonkarahisar

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

14:09 29 Ağustos 2017
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özkaya, mesajında, milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği kahramanlığın ve kararlılığın, tüm dünyaya ilan edildiği Büyük Zafer'in 95. yılını kutlamanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Ecdatlarının 26 Ağustos sabahı Afyonkarahisar'dan başlayan eşsiz kahramanlık destanıyla vatanı ve milleti yok etmeye çalışanlara karşı bir büyük zafer kazandığını dile getiren Özkaya, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, büyük fedakarlıklarla zafer kazanan ecdadından aldığı ilhamla bugün de ülkesine sahip çıkmakta, onu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Malazgirt Savaşı'ndan Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına kadar, en zor koşullar içinde bile milletimizin bağımsızlık arzusunda olması, birliğimizin ve gücümüzün göstergesi olmuştur. 15 Temmuz günü, ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin cesareti karşısında çaresiz kalmışlardır. Vatanını kendi canından daha çok seven kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, yani tüm milletimiz bir destan yazmış, 95 yıl önce olduğu gibi vatanına göz dikenlere bir kez daha gerekli cevabı vermiştir."

Özkal da 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu ifade etti.

Türk milletinin, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar'dan Büyük Taarruz ile küllerinden doğduğunu ifade eden Özkal, şunları kaydetti:

"30 Ağustos'un kazanılmasını sağlayan vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosudur. Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs'ta Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşini, düşmanı yakıp kavuran bir yangın olarak Afyonkarahisar’a taşımıştır. Afyonkarahisar, bu açıdan milletimizin küllerinden doğuşu, düşmanı yakıp kavuran gücünü simgesi olmaktadır. Destanı, kanları ve canlarıyla yazan kahraman Mehmetçikler, Anadolu’yu sonsuza dek Aziz milletimizin vatanı olarak tescillemiştir. 30 Ağustos Zaferi'nin 95'üncü yıl dönümünde, Atatürk ve kahraman ecdadımız ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.