Afyonkarahisar

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

20:08 03 Eylül 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gönül coğrafyasının hepsi Türkiye'ye bakıyor. Orta Asya, Uygurlar, Arakan'daki Müslümanlar, Libya'dan Orta Afrika'daki Müslümanlara kadar herkes Türkiye'ye bakıyor" dedi.

Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde bayramlaşma törenine katıldı.

Daha sonra Dinar ilçesi Park Ala Toplantı Salonu'ndaki bayramlaşmada konuşan Eroğlu, Türkiye'nin büyüyüp geliştiğini söyledi.

Türkiye'nin daha da gelişeceğini aktaran Eroğlu, "Buna mecburuz bir noktada çünkü etrafımız tamamen kuşatılmak isteniyor. Özellikle bu coğrafyayı, bu toprakları, bu vatanı ele geçirmek isteyen çok düşman var." dedi.

Düşmanın hem içeride hem de dışarıda olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ama Allah'ın izniyle bu millet kahraman bir millet. Sizlerin sayesinde, bu milletin kahramanlığı sayesinde, bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Gönül coğrafyasının hepsi Türkiye'ye bakıyor. Orta Asya, Uygurlar, Arakan'daki Müslümanlar, Libya'dan Orta Afrika'daki Müslümanlara kadar herkes Türkiye'ye bakıyor. Balkanlar, Kafkaslardaki kardeşlerimiz bize bakıyor. Dolayısıyla hep birlikte çalışacağız. Gayret edeceğiz."

Daha sonra Sinanpaşa ilçesine bağlı Tazlar köyünde 14. Katmer Şenliği'ne katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın bütün yolların kavşak noktası olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar'dan bayram boyunca 500 bin aracın geçtiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"O kadar yollar dahi yetersiz hale geldi. Bölünmüş yol olmasına rağmen. Bütün yolları bölünmüş yol yaptık. Afyonkarahisar'da yollar adeta 'Afyon kaymağı' gibi oldu. Kazalar çok azaldı bölünmüş yol olunca. Bu arada nüfusu artırmamız lazım. Maalesef nüfusumuz çok az. Bakıyorum bir çocuk, iki çocuk olmuyor. Şimdi Afyonkarahisar'da belediye başkanım nikah merasimini kıyarken soruyor: 'Hangi tarife istiyorsun, Cumhurbaşkanının tarifesi mi, Bakan tarifesi mi?' Tabii Cumhurbaşkanımızın tarifesini biliyorlar. En az 3 çocuk. 'Bakan tarifesi ne?' diye sorulunca en az 5 diyoruz. 'Aman, aman ben Cumhurbaşkanı tarifesine razıyım.' diyorlar. Bundan böyle Afyonkarahisar'da en az 5 çocuk istiyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.