Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

13:58 12 Eylül 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sandıklı Belediyesi tarafından pazar yerine yapılan kapalı balık pazarında balık satışları vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor.

Afyonkarahisar'ın Sanıklı ilçesinde balık satışları başlamasıyla birlikte balık tezgahlarındaki çeşitlilik de arttı.

İlçede nisan ayı ortalarına kadar balık satışı yapılması planlanırken uzun yıllar balık satıcılığı yapan 59 yaşındaki balık satıcısı Ahmet Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, balık satışlarının başladığını söyledi.

Sezonu açtıklarını belirten Ayan, "Günlük taze 40'a yakın balık çeşitlerimizde balıkçı esnaf arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Balık satışı reyonumuzda mangalda pişirdiğimiz balıklarımızı vatandaşlarımıza sunuyoruz." diye konuştu.

İlçedeki balık pazarında hamsinin kilogramı 10 liraya, uskumrunun kilosu 15 liraya palamudun kilosu 12 lira'ya, sardalyanın kilosu 7 liraya, alabalığın kilosu 15 liraya satılırken levrek'in kilosu 25 ila 40 lira arasında çupranın ise kilosu 25 ila 35 lira arasında satılıyor.


- 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, 2017-2018 yeni eğitim öğretim sezonunun 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacağını belirtti.

Tahtaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının çok verimli ve başarılı geçeceğine inandığını, bu uğurda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli bütün çalışmaları tamamladıklarını kaydetti.

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçede, beldelerde ve köylerde bulunan bütün okullarla yeni sezona hazır olduklarını ifade eden Tahtaoğlu, şöyle konuştu:

"Dinar'ın genel anlamda eğitimde daha da başarılı olması adına eğitim öğretim sezonunda bütün gayret ve çabamızı sarf edeceğiz. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkanlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.