Afyonkarahisar

TR33 Bölgesi'ndeki Zafer-İN Operasyonu

12:14 04 Ekim 2017
TR33 Bölgesi'ndeki Zafer-İN Operasyonu

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye’de ilk defa Bölgesel İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezini (BİGEM) kurduklarını söyledi.

Nayir, termal bir otelde düzenlenen TR33 Bölgesindeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması (Zafer-İN) Operasyonu kapanış konferansında yaptığı konuşmada, dev projenin bölgedeki KOBİ’lerin kamu kurum ve kuruluşlarının kabiliyetini güçlendireceğini belirtti.

Hayat boyu öğrenme yoluyla, iş hayatındaki uyum yeteneğini geliştirmek için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Nayir, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında birçok faaliyetin içerisinde yer aldık. Önemli mesafeler kat ettik. ZEKA bölgesindeki üniversiteler, İŞKUR il müdürlükleri, Ticaret Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve sendikalardan oluşan 4 kurum ortaklığında, Türkiye'de bir ilk olan Bölgesel İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezini (BİGEM) kurduk. Bu merkez vasıtasıyla da projenin sürdürülebilirliği sağladık. Zafer-İN Operasyonu ile bölgemizde istihdam niteliğini ve çalışanlar arasındaki uyumu arttırmayı hedefliyoruz. Mesleki beceri ve kapasiteyi artırmaya yönelik eğitimlere ilişkin bilgilendirme çalışmaları yaptık. Katılımcılardan eğitimlere ilişkin başvuru taleplerini aldık. Toplam 26 bilgilendirme ve farkındalık artırma toplantısı düzenledik."

ZEKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında, Kalkınma Ajanslarının toplumda yeni bir kalkınma modeli olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bölgedeki KOBİ'lerin en büyük eksikliğinin yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Tutulmaz, "Ülke olarak doğal kaynakları çok üst düzeyde olan bir ülke değiliz. Zenginliğimiz insan kaynağımız. Bu kaynağı ne kadar donanımlı hale getirebilirsek, beşeri sermayemizi o derece arttırırız. Bunu yaptığımız sürece de dünya ile rekabet edebilir bir sanayi ve öğretime ulaşırız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans sunumlarla devam etti.

Konferansın ardından ZEKA ekim ayı aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Vali Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.