Afyonkarahisar

16 Ekim Dünya Gıda Günü

16:47 16 Ekim 2017
16 Ekim Dünya Gıda Günü

Afyonkarahisar'da Dünya Gıda Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Dünya Gıda Günü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, gıda temininin her canlı için birinci öncelik olduğunu belirtti.

Gıda güvenliğinin sağlanmasının önemine işaret eden Tutulmaz, "Gıda ihtiyacını karşılayan, güvenliğini sağlayan ve sosyal çevresine sahip bir kişi asla göç etmez. Göç bir sürü problemi beraberinde getiriyor. İnsanlar gıdaya ve güvenliğe ulaşamadıkları için göç etmek zorunda kalıyorlar. Afyonkarahisar olarak göç vermeyen bir konuma geldik, buda bizim için önemlidir." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap da konuşmasında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim'in Dünya Gıda Günü olarak kutlandığını ifade ederek, bu yılki kutlamaların temasının "Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" olarak belirlendiğini aktardı.

Etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından il müdürlüğü gıda mühendisleri tarafından gıda güvenliğine ilişkin sunumlar yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.