Afyonkarahisar

Jeotermal Sıcak Su Dağıtım Projesi

13:23 24 Ekim 2017
Jeotermal Sıcak Su Dağıtım Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sandıklı Belediyesi tarafından hazırlanan Jeotermal Sıcak Su Dağıtım Projesi kapsamında 75 milyon liralık yatırım ile seralar bölgesi cazibe merkezi haline gelecek.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sandıklı'nın yüzde 85'ini sıcak suyla ısıttıklarını söyledi.

Isıtmada kullanılan sıcak suyun büyük bir havzada toplanıp etrafında bulunan sıcak su kuyularıyla sıcaklığının yükseltip seralara verileceğini belirten Çöl, şöyle konuştu:

"Seralarda kullanılan suları, toplama havuzlarında toplanarak reenjeksiyon kuyuları vasıtasıyla yeraltına gönderiyoruz ve 18-20 gün içerisinde bu suları tekrar kullanabiliyoruz. Bu projeyle enerjyi tasarruflu kullanarak gelecek nesillere potansiyel bir miras bırakacağız. Şu anda 600 bin metrekareden fazla bir sera alanımız var. Bu projeyle bin dönümün üzerinde bir teknolojik sera alanına kavuşacağız ve Türkiye'de bir ilke daha imza atacağız. Sandıklımızda bu projelerin hayat bulmasında başta Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.