Afyonkarahisar

İhsaniye'de yetenekli öğrenciler keşfedilecek

15:40 03 Kasım 2017 1 Yorum Var
İhsaniye'de yetenekli öğrenciler keşfedilecek

İhsaniye Kaymakamlığı ve İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü, "Bir Yetenek Aranıyor" projesi kapsamında, ortaokul ve liselerde spor, müzik, resim, bilim, tiyatro ve edebiyata ilgi duyan yetenekli öğrencileri keşfedecek.

İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, proje hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, İhsaniye'nin eğitiminde önemli bir değişim başlattıklarını söyledi.

Eğitimde ilçede farklı projeler başlattıklarını belirten Taş, şöyle konuştu:

"Yaptığımız projelerde akademik başarıyı artırmak istiyoruz. Ayrı zamanda yetenekli öğrencilerimizi tespit etmek ve bunların gelişmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi için 6 farklı alanda çalışmalarımızı başlattık. Bu alanlar spor, müzik, resim, bilim, tiyatro ve edebiyat gibi çeşitli dallara ayrılıyor."

Taş, proje kapsamında ilçe genelinde 120 yetenekli öğrencinin tespit edileceğini vurgulayarak, bu öğrencilerin düzenlenecek kurslarla kendilerini tanımaları ve yeteneklerini geliştirmeyi öğrenmelerini hedeflediklerini bildirdi.

- "Pek çok alanda yeteneklerimiz var"

Proje koordinatörü Şehmuz Demircan da "Türkiye'de keşfedilmemiş onlarca Ronaldo’da vardır. Shakespeare’de vardır. Dostoyevski’de vardır. Pek çok alanda yetenekli insanın olduğunu biliyoruz. Ama artık bunlara el atmak lazım diyoruz. Bunları bulmak ve desteklemek lazım. Bu konu maalesef kanayan bir yarasıdır. Bu proje birazcıkta ona merhem olma amacı gütmektedir." ifadesini kullandı.

İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Nurdagül Ertaş da müziği çok sevdiğini ve Türkiye'de tanınan bir sanatçı olmayı hedeflediğini belirterek, "Saz çalmak istiyorum. Dedem bana hep saz çal derdi. Yine onun isteğini de yerine getirmek istiyorum." dedi.

Bedirhan Yıldız da atletizm alanında milli sporcu olmayı istediğini dile getirerek, Türkiye'yi ulusal spor müsabakalarında temsil etmeyi çok arzuladığını belirtti.

Hedeflerine ulaşmak için projeye katıldığını aktaran Yıldız, "Kendimi burada gösterebilirsem, alacağım eğitimlerle spor alanında daha iyi olacağım kanaatindeyim. İlerlemek istiyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Yilmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel çalışma tebrikler
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.