Afyonkarahisar

Akdağ'a geyikler için yem bırakıldı

16:28 15 Kasım 2017
Akdağ'a geyikler için yem bırakıldı

Afyonkarahisar'da kızıl geyiklerin popülasyonun çok olduğu Akdağ yaban hayatı geliştirme sahasına geyikler için yaptırılan özel yemliklerle yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, her yıl kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem desteği sağlandığını belirtti.

Temel, 2016-2017 kış aylarında yaban hayatını desteklemek amacıyla doğaya 42 bin 780 kilogram yem bırakıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yemleme çalışmaları genellikle yol kenarlarına ve açıklıklara yem bırakma şeklinde yapılmaktadır. Ancak bu yöntemle yapılan yemleme çalışmalarında bir süre sonra tipi ve kar yağışı nedeniyle yemlerin üstü kapanıyor ve yaban hayvanları tarafından bulunmaları güçleşiyor.

Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüz tarafından bu yıl Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle yemleme çalışmalarında kullanılmak üzere basit monte edilebilir PVC borudan yaban hayvanı yemlikleri yapılarak, ağaçlara monte edilmiştir. Böylelikle yaban hayvanlarının rahatça yem bulmalarının sağlanacağı ve yemlerin daha iyi muhafaza olacağı düşünülmektedir. Pilot uygulama olarak ilk kez bölgemizde başlayan bu uygulama başarılı olursa, tüm ülkemizde yaygınlık kazanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.