Afyonkarahisar

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

17:00 23 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karakış, mesajında, öğretmenliğin insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleklerinden biri olduğunu kaydetti.

Muhatabı insan olan, onu hayata hazırlayan, tohumdan yeşermesini sağlayan mesleğin öğretmenlik olduğunu belirten Karakış, şöyle devam etti:

"Öğretmenin görevi erdemli bir toplum yetiştirmektir. 'Bir insan bir insanı kötülükten alıkoyarak, iyiliğe sevk etmesi, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır' sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir. Azimle kararlılıkla ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan mesleğimizi sürdürmemiz lazım. Para, şan, şöhret kazanılabilir fakat bilgelik kazanmak zordur, öğretmen bilge kişidir, her şeyi bilendir."


- Başkan Çibik

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik ise öğretmenlere yarınların emanet edildiğini belirtti.

Çibik, "Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.


- Kaymakam Öztabak

İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, mesajında, dünyanın en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenliğin, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olduğunu kaydetti.

Öztabak, şöyle devam etti:

"İdealleri ve heyecanlarını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınan bir dünya devleti haline gelecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş demokratik ve ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde ve ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz gayretlere teşekkür ediyorum. Saygıdeğer öğretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, değerli öğretmenlerimize sağlık sıhhat başarı dileklerimle sevgi ve saygı ile selamlıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.