Afyonkarahisar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

18:43 09 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özkal, mesajında, özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu hatırlatarak, Türk basınının 15 Temmuz gecesi başarılı bir demokrasi sınavı verdiğini belirtti.

Türkiye'yi her fırsatta basın özgürlüğü konusunda eleştiren batıya, Türk medyasının unutulmaz bir ders verdiğini vurgulayan Özkal, şunları kaydetti:

"Demokrasiden yana olduğunu, özgür ve bağımsız olduğunu 15 Temmuz’da kanıtlayan Türk basın kuruluşları, dünya basın tarihine altın harflerle geçecek bir sorumluluk üstlenmiştir. FETÖ terör örgütünün hain, kanlı ve alçak darbe kalkışmasının önlenmesinde basınımız çok büyük bir görev üstlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye ve halka inancı ile ilgili mesajının iletilmesi ile Başbakanımız Binali Yıldırım'ın yaşananların hain bir kalkışma olduğunu hızla halkımıza aktaran basın kuruluşlarımız demokrasiden yana tavır almıştır. Bağımsız ve özgür Türk basını demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden olduğunu 15 Temmuz ve sonrası süreçte kanıtlamıştır. Bu konuda büyük bir sorumluluk üstelenen tüm basın kuruluşları ve tüm gazetecilerimizi bir kez daha kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.