Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da ortaokullar arası kodlamada yarışması yapıldı

17:21 03 Nisan 2018
Afyonkarahisar'da ortaokullar arası kodlamada yarışması yapıldı

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan "Kodlafyon" projesi kapsamında il genelindeki 29 ortaokuldan 61 takımın yarıştığı Ortaokullar Arası Kodlama Yarışması yapıldı.

Termal bir otelde gerçekleştirilen yarışma öncesi konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kodlama ve yazılım bilgisinin önemine değinerek, gelecek yıllarda fabrikalarda robotların çalışacağını dile getirdi.

Evlerin ve arabalar dahil birçok alanda akıllı sistemlerin kullanılmaya başlandığını dile getiren Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Yani kısacası teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması ve başka unsurlar tarafından yapılmasıyla karşı karşıyayız. Bu da kodlama ile oluyor. Biz bugün de çocuklarımıza, gençlerimize bu alanda iyi bir altyapı verebilirsek, bu alanda gelecekteki yarışta diğer devletlerden, rekabet halinde bulunduğumuz toplumlardan geri kalmayız. Bu tür yarışmalara ihtiyaç var. Eğitimlere ihtiyaç var. Ancak bunlar kendi çerçevesinde bir yere kadar oluyor. Daha iyi düşünebilmek, daha farklı meselelere bakabilmenin yolu da çok okumaktan geçer. Eğer iyi kodcu olabilecekseniz, gelecekte ülkemize yön verecek kişilerden olacaksanız, bilinki çok okumanız gerekir. Çok konuşmanız değil, çok okumanız gerekir."

Yarışma ve kodlama eğitimleriyle ilgili bilgi veren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş ise, projeye Afyonkarahisar Valiliğinin, Afyon Kocatepe Üniversitesinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün büyük destekleri olduğunu söyledi.

Gümüş, hedef kitlesinin eğitim kademesindeki öğrenciler olarak belirlendiği "Kodlafyon" projesinde Afyonkarahisar çocuklarının 21. yüzyıl becerilerini aktif olarak kullanmasını sağlamak olduğunu aktararak, "Analitik ve sistematik düşünmek, problem çözmek, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmek, girişimcilik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da başarının sırrı olarak işaret ettiği 'oku, düşün, uygula, neticelendir', felsefesine uygun olarak planlanmıştır. Asıl ulaşılmak istenen çocuklara kod yazmayı öğretmekten ziyade, onları kod yazmaya teşvik etmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, tüketen değil, üreten bir nesle ulaşmaya çalışmaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan öğrenciler, "değerlerimiz" temasında kodlama yaparak animasyon, oyunlar hazırladı.

Yarışma sonrası dereceye giren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.