Afyonkarahisar

"Kent çocukları"ndan "köy çocukları"na sanat desteği

19:37 04 Mayıs 2018
"Kent çocukları"ndan "köy çocukları"na sanat desteği

Galatasaray Lisesi öğrencileri, "Galatasanat Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Afyonkarahisar'da bir köy okulundaki öğrencilere sanat eğitimi verdi.

Sosyal sorumluluk projesi başlatan Galatasaray Lisesi öğrencilerince, Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Köprülü köyündeki 120 ilk ve ortaokul öğrencisine, keman, tiyatro ve tango dersleri verildi.

Köye gelen 53 lise öğrencisi ve 3 öğretmeni, verdikleri 5 günlük eğitimin ardından köydeki öğrenciler için öğrendiklerini ortaya koyabilecekleri bir sergi ile gösteri organize ettiler.

Okulun bahçesinde plastik sanatlar, resim, fotoğraf sergisi açılırken, öğrenciler tiyatro, ritim ve müzik gösterisi sundu. Köylülerden büyük alış alan öğrenciler, hayatlarında ilk kez tango yaptı.

Galatasanat Sosyal Sorumluk Projesi sorumlu öğretmeni Zekeriya Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada projeye 10 yıl önce başladıklarını söyledi.

Projenin çıkış noktasının Galatasaray Lisesi'nin topluma kapalı olduğu algısını değiştirmek olduğunu anlatan Çakmak, imkanı kısıtlı olan çocuklara imkan sağlandığında neleri başarabileceklerini göstermek istediklerini vurguladı.

Bugüne kadar Nevşehir, Mardin, Artvin, Adana, Malatya gibi şehirlerin kırsal alanlarında olanakları ve fiziki altyapıları olmayan ama eksiklikleri giderildiğinde birçok şeyi başarabilen okul öğrencilerine ulaştıklarını belirten Çakmak, şunları kaydetti:

“Bu projenin hedefi, Galatasaray Lisesi öğrencilerinin yaptığı sanat çalışmalarını Anadolu’ya da taşımaktı. Bu süre içinde 10 köy okuluna gittik. Bu okullara neler yapabileceğimizi 6 ay öncesinden planladık. 5 gün boyunca burada bu eğitimleri verdik. Sanatın çocuklarda yaratacağı aydınlanmanın, açacağı bir pencerenin, ufkunu genişleteceğinin farkındayız. Bugün burada bu eğitimlerin gösterimi yapıldı. Öğrenciler tiyatro sergiledi, tango yaptı. Aileleri izledi ve büyük beğeni aldı.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.