Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Vakıflar Haftası etkinlikleri

16:11 09 Mayıs 2018
Afyonkarahisar'da Vakıflar Haftası etkinlikleri

Afyonkarahisar'da Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Tarihi Taşhan'da gerçekleştirilen konferansta konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Afyonkarahisar'ın 19. yüzyılda 120'ye yakın kadın vakıf insanına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de ve mübarek beldelere kurulan vakıflarda kadınların çok önemli görevler üstlendiğini belirten Güler, şunları kaydetti:

"Müslümanların tarihinde ve medeniyetinde, bugün yavaş yavaş ortadan kalkan ama bundan on sene önce çok bariz olan 'kadınlar İslam medeniyetinde görünür değil' algısını bundan bin yıl önce yıkan bir göstergedir, hanım sultan ve hanımların vakıfları. Hanımların vakıfları, gerçekten bugün de hem görünür olması bakımından kutsal beldelere yapılan vakıflar, hem de Afyonkarahisar'da vakıf yapan hanımlardan bahsetmek gerekiyor. Afyonkarahisar'da vakıf kuran en önemli vakıf insanı, vakıf kadını Kadınana'dır. Kadınana, o yıllarda Afyonkarahisar'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak için büyük bir hizmet vermiştir. Kışlacık köyünden Afyonkarahisar kent merkezine getirilen Kadınana Suyolu, hala kullanır halde olup, değerini kaybetmemiştir."

Konuşmaların ardından ney dinletisi ve semazen gösterisi sunuldu.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erhan Günay, daire müdürleri ve Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.