Afyonkarahisar

Köy okulundan Pakistan'da bir köye içme suyu kuyusu

12:23 11 Mayıs 2018
Köy okulundan Pakistan'da bir köye içme suyu kuyusu

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Kızık köyü Mehmet Yaşar İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velileri değerler eğitimi projesi kapsamında Pakistan'da bir köye su kuyusu açtırdı.

Okul öğrenci, öğretmen ve velileri aralarında bin 750 dolar para topladı. Para, Pakistan'da ihtiyaç sahibi bir köye içme suyu kuyusu açılmak üzere Hayrat Yardım Derneğine bağışlandı.

Pakistan'da okul adına kuyu açtırdıklarını aktaran Hayrat Derneği yetkilileri Okul Müdürü Mehmet Gönen'e açılan kuyunun temsili tabelasını hediye etti.

Okulu Müdürü Gönen, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl değerler eğitimi projesi kapsamında paydaşların duyarlılığını arttırmak için çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi.

"Bu yıl Okul Aile Birliğimizle aldığımız karar gereği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulumuzdan aldığı onayla yardım toplama yetkisi alan, Asya ve Afrika ülkelerinde su kuyusu projeleri gerçekleştiren Hayrat Vakfının İnsanlık Susuz Kalmasın Projesi'ne ortak olmak istedik" diyen Gönen, şunları kaydetti:

"Okul olarak, Kurtuluş Savaşı'nda ülkemize yapmış olduğu yardımları düşünerek dost ve kardeş ülke Pakistan'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdik. Bu projeyle paydaşlarımızla dünyadaki olaylara duyarsız kalmamayı, dostluk ve yardımlaşma duygusunu arttırmayı hedefledik ve başardık. Ayrıca açtırmış olduğumuz kuyuyu okulumuzu yaptıran merhum iş adamı Mehmet Yaşar amcamızın ve Zekiye annemizin anılarına ithaf ederek öğrencilerimizin vefa duygularının gelişmesini sağladık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.