Afyonkarahisar

Karne sevincini dokunarak yaşadılar

14:14 08 Haziran 2018
Karne sevincini dokunarak yaşadılar

Afyonkarahisar’da görme engelliler sınıfında eğitim gören öğrenciler, karne sevincini braill alfabesi ile hazırlanan karneyle yaşadı.

Özel sınıf öğretmeni Özge Özge Nilüfer Tunçkol, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engelliler özel sınıfının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tek sınıf olduğunu belirterek, hiçbir ücret talep edilmeden 4 yıldır eğitim öğretim verdiklerini dile getirdi.

Sınıfın üç öğrenciyle açıldığını ifade eden Tunçkol, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, sınıfın geliştirilen altyapısı, teknolojik desteklerle başarılı bir öğrenim hayatı yaşamaya başladı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle sınıftaki öğrenci sayısı da artmaya başladı. Şu anda 9 öğrencimiz var. Birleştirilmiş sınıf olarak eğitim veriyoruz. Bu sene ilk mezunlarımızı verdik. Sınıfta normal müfredatın dışında görme engelliler için çok önemli olan baston kullanma tekniklerini, bağımsız hareket becerilerini de geliştirmeye çalışıyoruz. Kapalı alan ve açık alanda nasıl duvar takibi yapmaları gerektiğini, merdiven inip çıkma becerilerini zaman içinde çocuklarımıza kazandırıyoruz. Aynı zamanda sosyal anlamda gelişmeleri için 'Okuyun Paylaşalım, Gelin Kaynaşalım' gibi sosyal sorumluluk projeleri yaptık."

Özel eğitim sınıfının teknolojik açıdan da çok ender bulunan bir bilgisayarlara sahip olduğunu ifade eden Tunçkol, öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

Daha sonra öğrencilere özel hazırlanan karneleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.