Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 5 bin kişi işe yerleştirildi

12:14 05 Temmuz 2018
Afyonkarahisar'da 5 bin kişi işe yerleştirildi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, bu yıl haziran ayı sonu itibarıyla il genelinde 5 bin 4 kişinin işe yerleştirildiğini belirtti.

Karakaya, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar’da işsizliğin azaltılması, işsizlerin mesleki yeterliliklerin geliştirilmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik 6 aylık çalışma verilerini açıkladı.

Afyonkarahisar’da açık iş sayısının 8 bin 307 olduğunu dile getiren Karakaya, ilk 6 ayda 5 bin 4 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

İş başı eğitim programı çerçevesinde kentteki 402 firmayla sözleşme imzalandığını aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

“Bu iş yerlerinde bin 511 kişi bu program çerçevesinde eğitim almaktadır. İnşallah yıl sonu hedefimiz olan 3 bin seviyesine ulaşacağız. Yine meslek edindirme kurslarımız var. Bu kurslarımızı halk eğitimi merkezlerimizle ortaklaşa düzenliyoruz. Bu kapsamda da Afyonkarahisar il genelinde 32 kurs düzenledik. Bu kurslarımızdan da 646 kursiyerimiz faydalanmıştır.”

- "2 bin 157 iş yeri ziyareti yapıldı"

Karakaya, istihdamın geliştirilmesi noktasında iş yeri ziyaretlerine de önem verdiklerini aktararak, iş ve meslek danışmanlarının sürekli sahada olduğunu ve 6 aylık dönemde 2 bin 157 iş yeri ziyaret edilerek, İŞKUR’un teşvik çalışmalarının anlattığını belirtti.

Toplum Yararına Program (TYP) projeleri sonuçları hakkında da bilgi vererek, program kapsamında kamu kurumlarınca hazarlanan projelerde, il genelinde 925 kişinin geçici süreyle istihdamının sağlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.