Afyonkarahisar

Doktorun fotoğraf ve bağlama tutkusu

12:27 07 Eylül 2018
Doktorun fotoğraf ve bağlama tutkusu

Afyonkarahisar’da özel bir hastanede çalışan 47 yaşındaki fotoğraf tutkunu doktor Ahmet Sinan Traş, görev yaptığı illerin yanı sıra ziyaret ettiği ülkelerin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraf karelerine yansıtıyor.

İki yıl önce fotoğraf alanında üniversite eğitimi de alan, bu merakının yanında yaklaşık 25 yıldır bağlama çalan, çektiği fotoğrafları bir kitapta toplamaya hazırlanan Traş'ın en büyük hayali, emekli olunca açacağı sanat evinde çocuklarla gençlere sanat tutkusunu aşılamak.

Traş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafa ilgisinin küçük yaşta başladığını, objektifin arkasından dünyaya bakmayı çok sevdiğini söyledi.

Fotoğraf makinelerinin yanı sıra teleskop ve dürbünü de olduğunu belirten Traş, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 33 yıldır fotoğrafçılık serüvenim var. Fotoğrafa başlamamda en büyük etken, objektifin arkasından bakarak zamanı durdurmayı ayrı bir zevk olarak görmemdir. Daha önce analog olarak çektiğim fotoğrafları dışarıda bastırıyordum. Sonra dijital fotoğrafçılığa başladım. Bu fotoğrafçılığın işlemi biraz daha kolay. Çektiğim fotoğrafları bilgisayarımda gereken düzenlemeleri yaparak genellikle sosyal medyada paylaşıyorum. Özel fotoğrafları bastırarak albüm oluşturuyorum. Tutkumun hayatıma renk kattığını düşünüyorum."

- 2016 yılında fotoğrafçılık eğitimi aldı

Traş, fotoğrafın gizemli yanlarını keşfetmesiyle ilgisinin daha da arttığını, kaydolduğu Anadolu Üniversitesi'nin "Fotoğrafçılık ve Kameramanlık" bölümünden 2016 yılında mezun olduğunu aktardı.

Bu eğitimin fotoğrafçılık konusunda çok daha fazla bilgi sahibi olmasını sağladığını anlatan Traş, "O dönemde analog fotoğrafları kendim basabileceğimi düşündüm. Araştırmalarım sonucunda ve çevremdekilerin desteğiyle bir agrandizör buldum. Bu şekilde kendi fotoğraflarımı basmaya başladım." diye konuştu.

- "İtalya ve Kırgızistan'da foto safari yaptım"

Fotoğrafçılık tutkusunu hayatın verdiği yorgunluğu atabilmek için en güzel hobi olarak gördüğünü değerlendiren Traş, bu uğraşını en güzel şekilde yapabilmek için çok geniş bir ekipmana sahip olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece fotoğraf için Türkiye'de ve yurt dışında çok farklı yerlere gittim. İtalya ve Kırgızistan'da foto safari yaptım. Oralarda çok nadir bilinen yerlerin fotoğraflarını çektim. Bunun dışında ömrümün 22 yılını Doğu Anadolu'da geçirdim. Kars, Ardahan, Erzurum, Van, Bitlis, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır çevresindeki tarihi ve kültürel eserleri gezerek fotoğrafladım. İlerleyen dönemlerde bu fotoğrafların yer alacağı bir kitap çıkarmayı düşünüyorum."

- Çukurova'da sanat evi kurmak istiyor

Fotoğrafın yanında müzikle de uğraştığını, yaklaşık 25 yıldır hobi olarak 3 telli bağlama çaldığını dile getiren Traş, şunları kaydetti:

"En büyük hayalim Adana'nın Çukurova ilçesinde Anavarza adıyla bir sanat evi kurmak. Emekli olduktan sonra kuracağım sanat evinde çocuklara ve gençlere fotoğrafçılık ile bağlama çalmayı öğretmek istiyorum. Böylece tecrübelerimi ve sanatımı biraz daha ileri götürmeyi hedefliyorum. Fotoğraf tutkuma ailem de her zaman destek oldu. Pek çok ekipmanım özel günlerde eşim ve çocuklarım tarafından hediye edildi. Aileme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.