Afyonkarahisar

İŞKUR mülakatları başladı

14:12 27 Eylül 2018
İŞKUR mülakatları başladı

Afyonkarahisar İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında işe alınacak bin 5 temizlik ve güvenlik elemanı alımı için mülakatlar başladı.

Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görevlendirilecek güvenlik ve temizlik elemanı için Afyonkarahisar’da 4 bin kişinin başvuru yaptığını belirten İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, okullarda 335 güvenlik görevlisi ile 670 temizlik görevlisinin belirlenmesi için meslek danışmanı ve milli eğitim personelinden oluşan komisyon oluşturulduğunu bildirdi.

Karakaya, okullarda güvenlik görevlisi olarak çalışacakların mülakatlarının yarın gerçekleştirileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar’da temizlik görevlisi olarak 2 bin 700 kişi başvuru yaptı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından oluşturulan komisyonlarımız başvuru yapanlarla görüşmeye başladı. Güvenlik görevlisi olarak da 335 kişi alınacak. Bunların mülakatları da yarın komisyonumuz tarafından yapılacak. Mülakatların ardından belirlenen temizlik görevlileri 8 Ekim'de, güvenlik görevlileri ise 15 Ekim'de göreve başlayacaklar. İş başı yapılmasının ardından okullarımız daha temiz ve daha güvenli hale gelecek."

Mülakatlarda başvuru yapanların gelir durumları başta olmak üzere birkaç kritere odaklandıklarını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Karakaya, "Mülakatlarda eş durumları, şehit, gazi yakını olup olmadıkları, ailenin gelir durumu, çocuk sayısı ve engelli olup olmadıkları gibi sorular soruluyor. Aynı evden iki kişinin de bu tür programlarda çalışıp çalışmamasına bakıyoruz. Evlerinin kira olup olmadığı gibi kriterleri göz önünde bulunduruyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.