Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da domates serasında muz yetiştirildi

11:05 02 Ekim 2018
Afyonkarahisar'da domates serasında muz yetiştirildi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 300 metrekarelik termal domates serasında ilk defa muz üretimi yapıldı.

İlçede domates serası bulunan Kozanlar tarımda farklı ürünler denediklerini belirten Ziraat Mühendisi Melike Taş, iki yıldır çeşitli ürünler üzerinde farklı denemeler yaptıklarını söyledi.

Serada, muz yetiştirme denemesinde başarılı olduklarını aktaran Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5-6 tane muz fidesi diktiklerini belirtti.

"5 tane olduğu ve birbirinin arasında hava geçişi sağlanmadığı için 3 tanesi verimli hale geldi ve diğer iki tanesini söktük" diyen Taş, şunları kaydetti:

"Aynı domates iklimlendirmesiyle muzlarımız da iklimlendi. Burası küçük ve yazın da daha sıcak olduğu için tam muz iklimi oldu. Domates küçük sera olduğu için biraz evresiz kaldı. Küçük sera olduğu için daha sıcak ve nem istedi. Bu da tam muzun istediği bir ortam oldu. 14 ay sonra meyve vermeye başladı. Şu anda 50 kilogram muz ürettik. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Taş, muz serasında iki yıl daha gözlemleme yapacaklarına işaret ederek, "Daha iyi sonuç alabilirsek, ürünlerimizi tamamen domates yerine muza çevirebiliriz. Kışın ısıtmayı jeotermal suyla sağlıyoruz. Şuan seri üretimimiz yok ama göz önünde bulunduruyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.