Afyonkarahisar

Miniklerden İtfaiye Müdürlüğü'ne ziyaret

11:47 12 Ekim 2018
Miniklerden İtfaiye Müdürlüğü'ne ziyaret

İtfaiye çalışanları ve itfaiye araçlarına küçük yaştan beri merak saran minik öğrenciler, öğretmenleri Dilber Aydoğdu ve Emine Potuk gözetiminde Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Renkli Ev Kreşi öğrencileri, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü gezerek bilgi aldı.

İtfaiye araçları ile çalışmaları ve yangın söndürmelerde kullanılan bütün araçları görerek bilgi sahibi olan öğrenciler, itfaiye personelleriyle keyifli zaman geçirdi.

Ziyarette bilgilendirmelerde bulunan itfaiye personelleri, çocuklara yangın öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, evlerinde kibrit, çakmak gibi yakıcı maddelerle oynamamaları, elektrik prizlerine çeşitli cisimler sokmamaları gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Minik yıldızlar sınıfı öğretmeni Dilber Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kreş eğitimi alan çocuklarımız artık çok şanslılar. Çocuklarımızın araştırma, problem çözme, yerinde inceleme, yaşama, gözlem yapma yolu ve doğrudan öğrenmeleri için etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda bu hafta çocuklarımızı ev kazaları ve yangınlara karşı bilinçlendirme amacıyla bu işin uzmanı itfaiyeci amcaları ile buluşturduk. Çocuklarımıza, onların dilinde güzel bir şekilde minik bir eğitim verdiler. Afyonkarahisar Belediyesine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öğretmenlerden Emine Potuk ise, geziden öğrencilerin çok keyif aldıklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.