Afyonkarahisar

"Dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisiyiz"

14:49 31 Ekim 2018
"Dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisiyiz"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, "2018 yılı sonuna kadar 254 bin hektar alanda daha çalışma yaparak 258 milyon fidanımızı daha toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef sevindirici. Çünkü, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisiyiz." dedi.

Özkaldı, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen "Orman Genel Müdürlüğü 2019-2021 Dönemi Döner Sermaye Bütçesi" hazırlık toplantısında yaptığı konuşmada, 2003 ila 2017 yıllarında ağaçlandırma ve orman ıslah çalışmalarının 5 kat arttığını söyledi.

Türkiye'de 5 milyon hektar alanda 4 milyar 50 milyon ağacın toprakla buluşturulduğunu dile getiren Özkaldı, şöyle konuştu:

"Türk ormancılığı, ilk önce devletimizin tasarrufu altındadır. Ama özel sektörün de dinamizmini, hareketliliğini ve önerilerini kullanarak kalitenin artırılması noktasında faydalı olacağını düşünüyorum. 2018 yılı sonuna kadar 254 bin hektar alanda daha çalışma yaparak 258 milyon fidanımızı daha toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef sevindirici. Çünkü, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisiyiz."

Özkaldı, sadece orman varlığının artırılmasının yetmeyeceğini, ormanlardan gelir getirici türleri sürekli çeşitlendirmek ve artırmanın da hedefte olması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve çok sayıda il müdürü katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.