Afyonkarahisar

Osmanlı sucuğundan maske yaptı

17:43 04 Mayıs 2020 4 Yorum Var
Osmanlı sucuğundan maske yaptı

Afyonkarahisar’da bir esnaf, maske kullanımına dikkat çekmek için Osmanlı sucuğundan maske yaptı.

Sucuğuyla ünlü Afyonkarahisar’da korona virüs (Covid-19) tedbirleri üst safhaya çıkartılmış durumda. Şehrin tamamında esnaflar maskesiz müşteri kabul etmiyor. Maske kullanmayanlara karşı ise bir esnaf ilginç bir yönteme başvurdu. Kentin meşhur Osmanlı sucuğundan yapılan maske bir mankene takılarak iş yerinin girişine konuldu. Bu ilginç maskeyi gören vatandaşların bazıları bir espri olarak değerlendirse de bazıları doğru bularak maskelerini taktı.

“Maske kullanımına dikkat çekmek için bunu yaptık”

Esnaf Zafer Murat Çakır Afyon sucuğuna ve maske kullanımına dikkat çekmek için böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, “Afyon'un biliyorsunuz ki sucuğu meşhur. Türkiye’ce bilenen markalar var, Türkiye’ce bilinen bir kalitesi var. Hem buna dikkat çekmek hem de maske kullanımına dikkat çekmek için bunu yaptık. Çünkü görüyoruz maske kullanımına çok dikkat edilmiyor. Covid 19’da farkındalık oluşturmak için böyle bir uygulama yaptık. Bizim Osmanlı sucuğu dediğimiz kalın dilim sucukla bir dilim alarak lastiklerle mankenimizin kulağına taktık. Bunun da ağız bölgesini sucukla kapatmış olduk. Aslında amacımız maske kullanımını arttırmak ve dikkat çekmek. Maske kullanımı çok önemli, Covid-19’un yayılmaması için hepimizin dikkat etmesi gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel olmuş tebrikler
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hadi ordan burdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat çekmek için çok güzel bir hareket arkadaşı kutluyorum. Ancak bir çok markete insanlarımız mesafeye dikkat etmeden ve maske takmadan gezen insanlar var Anbaryolu dediğimiz yerde çok önemli bir marketi ben uyarmak zorunda kaldım. Niye dikkat etmiyorsunuz diye markette maskesiz insanlar mı var diye cevap verdi. Baksana marketin içinde maskesiz 5 kişilik bir aile var dedim adam yüzüme bön bön baktı sadece. ...
    Cevapla
  • Dilek S 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi neden takmamış maske acep
    Cevapla
  • Zeki budak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazının özü vatandaşımızın yaratıcı düşüncesi ile korono virüse karşı tedbirli olmaya davet etme duyarlılığı. Basının ilgisini çekmesi yeterli bir başarıdır. Şahsım adına basını ve esnafımızı alkışlıyorum.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.