Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da defineciler kazdıkları 11 metrelik çukurda suçüstü yakalandılar!

15:40 19 Şubat 2022 1 Yorum Var
Afyonkarahisar’da defineciler kazdıkları 11 metrelik çukurda suçüstü yakalandılar!

Afyonkarahisar’a şehir dışından define aramak için 3 şahıs kazdıkları 11 metrelik çukurda suçüstü yakalandılar.

Olay, İscehisar ilçesi Alanyurt köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, devriye gezen jandarma ekipleri kaçak kazı yapıldığını tespit etti. Ardından kazı alanına giden ekipler H.D., İ.G. ve Z.M., isimli  3 şahsı kaçak kazı yaparken suçüstü yaptı. Şahısların alınan ifadelerinde Ankara ve Kırşehir’den define aramak için İscehisar’a geldikleri ve bölgede kazı yaptıkları belirlendi. Şahıslarla birlikte jandarma ayrıca çadır, el detektörü, yük çekme makarası, kürek, halat, testere, meşale, 1.5 litre benzin, 2 adet pirinç metal çubuk, el fenerleri ele geçirildi.

912 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Ekipler tarafından bölgede yapılan incelemede ayrıca şahısların define bulmak için 11 metre derinliğinde çukur kazdıkları da tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıslara ayrıca Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘izinsiz kuru dal odunu toplamak’ suçundan bin 912 TL para cezası kesildi.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bilimsel bir çalışma için tünel kazıyorlar her şeyi defineye bağlamamak lazım. Velev ki define için kazıyorlar bulana kadar nezaret edip bulduklarında devletin ellerinden alması hazineye devredilmesi lazım...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.