Afyonkarahisar

Afyon valisi ‘devlet ana’ oldu, sokağa düşen 7 kişilik aileye kol kanat gerdi

16:34 08 Ekim 2022 12 Yorum Var
Afyon valisi ‘devlet ana’ oldu, sokağa düşen 7 kişilik aileye kol kanat gerdi

Afyonkarahisar'da ev sahibi ile emlakçı kira anlaşmazlığı nedeniyle evsiz kalarak sokağa düşen 7 kişilik Narin ailesine, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güren Yiğitbaşı'nın birimleri harekete geçirmesiyle kol kanat gerildi.

Olay, kent merkezi Fatih Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, biri 1 yaşında 4 çocuk, anne, baba ve deden oluşan 7 kişilik Narin ailesi 2 ay önce İzmit’te bir tavuk çiftliğinde çalışmak için kentte ayrıldı. Ancak aile üyeleri İzmit’te çalıştıkları yerle anlaşamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

EŞYALARI KAMYONA YÜKLEYİP YOLDAYKEN KİRAYI ARTTIRDILAR

Baba Ömer Narin İzmit’ten yola çıkmadan önce Afyonkarahisar kent merkezindeki bir emlak ve gayrimenkul şirketi ile telefonda anlaşıp peşin kira bedeli olarak bin TL para gönderip, ardından eşyalarını bir kamyona yükleyip yola çıktı. Ancak Narin ailesi Afyonkarahisar’a gelirken, emlak şirketi çalışanlarından birisi Ömer Narin’i arayarak kiralamak istedikleri evin sahibinin kira bedelini anlaştıkları tutardan yüksek istediğini ve kabul etmezler ise evi kendilerine veremeyeceklerini söyledi.

EŞYALARIYLA BİRLİKTE SOKAKTA KALDILAR

Bunun üzerine Narin istenilen kira bedelini karşılamayacaklarını ifade edince emlakçıda o zaman verdikleri kira bedelinin yandığını söyleyerek, parayı iade edemeyeceklerini söyledi. Narin ailesinin eşyalarını getiren nakliye şirketi ise bir süre bekledikten sonra ailenin eşyalarını Fatih Mahallesinde oturan bir akrabalarının apartmanının önüne indirdi. Ömer Narin ise eşyalarını indirdikten sonra karakola giderek emlakçıdan şikayetçi oldu. Emlakçı ise bunun üzerine Narin ailesinden aldıkları bin TL kira bedelini iade etti. Sonrasında ise eşyaları ile sokakta kalan Narin ailesi üyeleri çocukları apartman girişine yerleştirip ardından ev aramaya başladı.

VALİ YİĞİTBAŞI BİRİMLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Olayın ardından valilik kayıtsız kalmadı. Afyonkarahisar Valiliği, aile üyelerinin durumu öğrenir öğrenmez ilgili birimleri harekete geçirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SYDV) Vali Yiğitbaşı’ndan gelen talimat üzerine hemen aileye ulaşıp, 7 kişilik Narin ailesini ev bulununcaya kadar geçici süreyle bir otele yerleştirdi. Aile üyeleri ise yağmur altında kalmaktan kendilerini kurtaran Vali Yiğitbaşı başta olmak üzere ilgili kurum müdürlerine teşekkür etti.

"AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ BİZE KUCAK AÇTI"

Kaldıkları otelde kendilerine yapılan yardımı anlatan anne Gamze Narin, devletin kendilerine kucak açtığını belirterek, “Biz Kocaeli’ne gitmiştik, patron eşim engelli olduğu için çalıştıramayacağını söyledi. Bize 3 gün içerisinde iş ve kalacak yer bul diyerek, işten çıkardılar. Biz de sonra Afyonkarahisar’a geri geldik. Geldik ama emlakçı ile anlaşamayınca dışarıda kaldık. Eşimin ablası evde yokmuş başka bir yere taşınmışlar bu yüzden sokakta kaldık. Allah razı olsun polis geldi ve bizi 1 gece karakolda barındırıp, misafir etti. Sonra Afyonkarahisar Valiliği yardım etti, SYDV’den geldiler. Polisler ve gazeteciler bize çok yardım etti. Afyonkarahisar Valiliği bize kucak açtı, Allah herkesten razı olsun. Büyüklerimiz kalacak yerimizi buldular, şuan sıcak bir yerde kalıyoruz. Sadece ev konusunda değil, çocuklarımızın hastalık ve okulları konusunda da yardımcı oldu" dedi.

"BİZİM DE VALİMİZ DEVLET ANA"

Gazeteci Hakan Dilek ise olayı duyduktan sonra valilik ile görüştüklerini ve SYDV ile irtibata geçtiklerini ifade etti. Dilek, “Valiliğe ailemizin acilen barınması gereken bir yer bulunması gerektiğini söyledik. Aile sokakta kalmıştı ve ortada bir mağduriyet vardı. Devletimiz hemen harekete geçti ve ilgili prosedürler yerine getirilip ailemiz önce geçici süreliğine otele yerleştirildi. Biz de SYDV ile ortak hareket edip direk bu otele getirdik. Afyonkarahisar’ın suyunu Kadın Ana getirmiştir, bizim de valimiz devlet ana” diye konuştu.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Güzel Tezgah 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce sokağa düşmelerini sağlayacak şartları hazırla, sonra sözde analık yap...
    Cevapla
  • emre 03 afyon 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım 1300 TL ye kirada duruyordu 1 yıl olduğu için zam yapalım demişler şu an 3500 istiyorlar
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ahlaksız ev sahibini de ifşa edin lütfen.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Valimize çok teşekkür ederiz. Evini kiraya veren ev sahiplerine bir sözüm var. Afat ve felaketlerde ilk yardımınıza koşacak insanlarla merhamet köprüleri kurun. Bu ne doymazlık. bu nasıl bir aç gözlük. Sizin ana ve babalarınız damı böyleydi .Hani evini .ekmeğini paylaşan insanlar hani. Kendimize gelelim. Kısa bir zaman sonra terk edip gitmek zorunda kalacağımız şu dünyadan arkamızdan hayırla yad eden dua eden hatıralar bırakalım.
    Cevapla
  • EROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik maaşı 4.250 iki kira ödedin mi açsın. Sayın Valimizin bu olayda lokal bir çözüm bulması güzel olsa da, önceden köy olan ve yolları doğru dürüst bitmemiş, alt yapısı bitmemiş yerde ERENLER'de üniversite öğrencilerinin acı durumlarını görüp ziyaret etmesini TALEP ediyorum.Sayın valimiz Öğrencilerin okuyabilmek için Kümes gibi yerlere bile 2.000-tl. kira verildiğini bir de senetler imzalatıldığını tepitini ve el atmasını Talep ediyorum.Arz ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.