Afyonkarahisar

'Kabe' özlemiyle yaşıyordu, tavaftan sonra hayatını kaybetti

14:30 28 Aralık 2022 26 Yorum Var
'Kabe' özlemiyle yaşıyordu, tavaftan sonra hayatını kaybetti

Afyonkarahisarlı 80 yaşındaki Mevlüt Bekar, yıllardır özlemini çektiği kutsal topraklarda umre vazifesini yaptığı esnada hayatını kaybetti.

Aslen Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesi Derbent köyünden olan ve Eskişehir’in Çifteler ilçesinde ikamet eden Mevlüt Bekar(80), bundan 2 yıl önce umreye gitmek istedi. Tam yola çıktığı esnada pandemi nedeniyle umre ve hac ziyaretlerinin yasaklanmasının ardından özlemini çektiği umre ziyaretini gerçekleştiremeyen Bekar, geçtiğimiz 16 Aralık’ta Umre için tekrar yola çıktı. Ailesiyle vedalaşarak kızı ile birlikte umre kafilesinin rehberliğinde ilk olarak Medine’deki vazifesini yerine getiren Bekar, daha sonra Mekke’ye geldi. Mevlüt Bekar, dün sabah Kabe’de tavafını yapıp öğle namazını kıldıktan sonra hayatını kaybetti. Yıllardır özlemini çektiği kutsal topraklarda hayata gözlerini yuman Bekar için gerekli izinler alınarak bu sabah Kabe’de milyonlar eşliğinde cenaze namazı kılındı. Bekar daha sonra toprağa verildi. 80 yaşında kutsal toprakların özlemini çeken ve bu özlemine kavuşan Mevlüt Bekar’dan geriye Kabe’yi tavafı esnasında el sallarken çekilen fotoğraflı kaldı.

Kutsal topraklarda hayatını kaybeden ve kutsal topraklara defnedilen Bekar için hem Afyonkarahisar’ın Derbent köyünde, hem de Eskişehir’in Çifteler ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.

YORUMLAR

26 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yüce mevlam kabul etmedikçe kimse adımını atamaz çuvallara paran olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Cahil birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmetiyle muamele etsin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    65 yas uzerine izin vermeyeceksin hasta kendine hayri yok gidiyorlar orda øldugu zaman hem turkiyenin basina sorun hem oranin zaten o yasina gelen yasama sansi yuz de bes olur cok zaman o riske girip ograsmayin gidecek olan erkek gitsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kadir fani 1 yıl önce Şikayet Et
    insanların ibadetine de siz mi karar vereceksiniz. varsın orada vefat etsin ne olacak, verecek bir canımız var zaten. yanlış düşünüyorsun vesselam.
    İlk beğenen sen ol
  • M. Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Özlemi ne kadar samimi ve içten olduğunun kanıtıdır bu olay . Sosyal medyaya tatil yapıyormuş gibi umre videosu çekme özlemi duyan soytarılar gibi değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.