Ağrı

Ağrı'da Kerbela şehitleri ve Yasin Börü anıldı

18:14 24 Ekim 2015
Ağrı'da Kerbela şehitleri ve Yasin Börü anıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "6-7 Ekim olaylarının Kürt'lerin içerisinde yaşanmış bir Kerbela'dır. Kürtler içinden çıkmış bir takım zalimler, Peygamber yolunu takip edenlerin çocuklarını katlettiler"

 Kerbela'da şehit edilen, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekiler ile geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, Ağrı'da düzenlenen programla anıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, muharrem ayında Hazreti Muhammed'in çok sevdiği yavrularını, çocuklarını ve torunlarını bu ümmet içinden çıkmış zalimlerin katlettiklerini söyledi.

Kerbelayı yaşayanların Peygamber ailesi olduğuna dikkati çeken Şahin, İslam coğrafyasının Kerbela'lardan, aşureden, göz yaşından ve acıdan kurtulamadığını dile getirdi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin de bu asrın Kerbelası olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"6-7 Ekim olaylarının Kürt'lerin içerisinde yaşanmış bir Kerbela'dır. Kürtler içinden çıkmış bir takım zalimler, Peygamber yolunu takip edenlerin çocuklarını katlettiler. İslam dünyasında bir takım oyunlar oynanıyor. Bu oyunların bir kısmı Suriye, Irak, Türkiye ve Kürtler üzerine inşa edilmiş. Emperyalist dünya, Amerika, Rusya, Avrupa ülkeleri ve İsrail ile müslüman coğrafyayı parçalamaya çalışıyorlar. Kendi çıkarlarını korumak, müslüman coğrafyanın zenginliklerini sömürmek için uğraşıyorlar. İsrail'in önünü açmak için uğraşıyorlar. İstikrarsızlaştırıp, sonra insansızlaştırıp sonra da İslamsızlaştırmak için uğraşıyorlar. Bunu yaparken de İslam düşmanlığı üzerinden yapıyorlar. Müslüman Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Farsların uyanması lazım."

Konuşmaların ardından ilahilerle devam eden törene, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.