Ağrı

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

22:21 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Ağrı Valiliği'nce, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde "Cumhuriyet Yemeği" verildi.  

Ağrı'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Kafeterya'da, "Cumhuriyet Yemeği" düzenlendi. 

 Vali Işın, yemekte yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Yemeği"nin ortaya koyduğu tablonun halk ile devlet kaynaşmasını gözler önüne serdiğini ifade ederek, "Devlet halkı için vardır. Devlet, halkın hukuksal olarak örgütlenmiş biçimidir. Dolayısıyla bu devlet sizin devletinizdir, bizim devletimizdir. Cumhuriyet sizindir, bizimdir, hepimizindir" dedi.

Halkın huzur içinde yaşayabilmesi için vatandaşlar olarak devletle hemhal olmaları, devleti gözleri gibi korumaları gerektiğini dile getiren Işın, şunları söyledi: 

"Çok masumane görüntü ve niyetlerle, bizim kafamızı çelmeye çalışan insanlar olabilir. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Allah bize akıl vermiş, bize söyleneni akıl süzgecinden geçirdikten sonra kabul edeceğiz. Bizim menfaatimiz, canımızı ve malımızı korumak, geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkmaktır. Böyle düşünüyorsak, asla kötü yaklaşımlara tolerans göstermeyeceğiz ve fırsat vermeyeceğiz. Benim Ağrılılardan istediğim, bütün kötülük, nifakları ve kırgınlıkları bir tarafa atalım. Allah için birbirimizi sevelim."

Işın, program sonunda konuklarıyla tek tek tokalaşarak, bayramlarını bir kez daha kutladı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.