Ağrı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

14:31 29 Kasım 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Ağrı'da HDP ve DBP il örgütleri, Diyarbakır'daki terör saldırısı sonucunda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

HDP ve DBP il örgütü üyeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesini protesto için Türk Telekom binası önünde toplandı.

HDP üyesi Ayhan Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, Elçi'nin Diyarbakır'daki yaptığı bir basın açıklaması sonrasında başına isabet eden bir kurşunla katledildiğini ifade etti.

Elçi'nin katline ilişkin suçluların ve azmettirici gücün hemen ortaya çıkarılarak yargılanmasını talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyoruz. Halkımızın başı sağolsun" dedi.

Protestoya katılan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir de Elçi'nin öldürülmesinden dolayı tarifi imkansız bir acı yaşadıklarını söyledi. 

Elçi'nin planlanmış bir suikast sonucu öldürüldüğünü savunan Taşdemir, "Bizler katilin kim olduğunu biliyoruz. 40 yıldır aynı acıları yaşıyoruz. Tahir Elçi, onurluca barışı, demokrasiyi ve hakikati savunduğu için katledildi. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.