Ağrı

Ağrı "termal su" ile kalkınacak

13:02 11 Aralık 2015
Ağrı "termal su" ile kalkınacak

Ağrı Valisi Musa Işın, "Diyadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması için yaptığımız girişimler bakanlık tarafından onaylandı ve bu Türkiye'de bir ilk oldu" dedi.

Vali Işın, geçtiğimiz hafta Azerbeycan'nın Başkenti Bakü'de, Azersun Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbari Güzel ile yaptığı ziyaretini değerlendirdi.

Işın, makamında yaptığı açıklamada, Diyadin ilçesindeki "termal su" ile ilgili çok önemli kararların alındığını söyledi.

İlçedeki "termal su" ile maksimum şekilde faydalanılacağını ifade eden Vali Işın, Diyadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, su fabrikası, otel ve apartlar ile elektrik üretimi konusunda önemli yatırımlar yapılacağını kaydetti.

Planlanan yatırımlarla kentin ekonomik ve istihdam alanında kalkınacağını ifade eden Işın, şunları söyledi:

"Daha önce Diyadin’de  seracılık konusunda ilk adım atıldı ve domates ile salatalık üretimine geçildi. Diyadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması için yaptığımız girişimler bakanlık tarafından onaylandı ve bu Türkiye'de bir ilk oldu. Baharda bu konudaki çalışmalara hızlı bir şekilde start verilecek. Tabi bununla birlikte hem domatesin yurt içi ve yurt dışı piyasaya satışı ile gelecek bir ekonomik girdi sağlanacak, hem de burada önemli bir istihdam alanı oluşacak. Zaten halihazırda 20 dönüm arazi üzerinde kurulmuş olan serada üretim yapılıyor. 4 bin 800 dönüm arazi üzerine kurulacak organize sanayi bölgesinde de hem kapasite artacak hem de ortalama bin 500 kişi çalıştırılacak."

İlçede su fabrikasının kurulacağını da anlatan Vali Işın, "Bu fabrikada hem minarelli hem minarelsiz su üretilecek. Enerji üretimi konusunda Değerli iş adamı Abdülbari Güzel'in girişimleri var. İnşallah elektrik üretimi konusunda da jeotermal sudan faydalanacağız" diye konuştu.

Jeotermal suyun kalitesine de değinen Işın, şöyle devam etti:

"Sağlık turizmi açısından değerlendirebileceğimiz büyük bir potansiyel var. Daha önce termal otel yapılmış ama iyi değerlendirilememiş. Şimdi Abdülbari Güzel bey'in büyük ortağı olduğu ve özel idaremizin yüzde 7'lik bir paya sahip olduğu Diyadin Jeotermal A.Ş. bünyesinde, hem otel hem de apartlar yaptırılacak. Sağlık konusunda faydaları bulunan ve dışarıdan birçok ziyaretçi alan jeotermal suyun daha sağlıklı ortamda hizmete sunulmasını sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.